Kun je glas in de magnetron doen?

Je bent klaar om te kauwen op heerlijke restjes. Maar wacht! Is het veilig om glas in de magnetron te doen?

Als het gaat om het opwarmen van voedsel in de magnetron, kan het bijna niet misgaan met glas. Voordat u uw maaltijd opwarmt, moet u even controleren met wat voor soort glas u werkt.

Kun je glas in de magnetron doen?

Ja, zolang het glaswerk het label "magnetron veilig" draagt. Dit betekent dat het glas is ontworpen om hoge temperaturen aan te kunnen. In de meeste gevallen zijn plastic bakjes niet geschikt voor de magnetron, net zomin als piepschuim bakjes, dus het opwarmen van afhaalmaaltijden is het veiligst in een glazen schaal.

Dit geldt ook voor andere vormen van koken: alleen glas met de vermelding "ovenbestendig" mag in de oven worden gebruikt.

Welke soorten glas kun je niet in de magnetron gebruiken?

Alles wat niet het label "magnetron-veilig" draagt (of de onderstaande magnetrontest niet doorstaat). Het glaswerk kan namelijk metaal, kleurstoffen of luchtbellen bevatten, waardoor het glas kan barsten of versplinteren in de magnetron. Ook drinkglazen kunt u beter niet in de magnetron bewaren.

Kun je koud glas in de magnetron doen?

Dat hangt ervan af. Je hebt groen licht voor glas dat onlangs in de koelkast heeft gestaan en slechts een beetje koud is, maar als het al een tijdje in de koelkast of in de vriezer heeft gestaan, laat het glas dan eerst op het aanrecht opwarmen. Zonder ontdooien kunnen de extreme warmteschommelingen het glas doen barsten of breken, met een knoeiboel tot gevolg.

Hou het onder de 5 minuten

Glas zal waarschijnlijk niet smelten in de magnetron, maar om te voorkomen dat het barst of breekt, moet u het niet langer dan 5 minuten in de magnetron laten staan.