Kan je plastic in de magnetron doen?

U bent klaar om uw restjes op te warmen - maar is het veilig om plastic bakjes in de magnetron te doen? Dit is alles wat u moet weten voordat u aan uw volgende maaltijd begint.

Het is handig, duurzaam en overal - maar kun je plastic in de magnetron doen? Velen van ons komen misschien in de verleiding om voedsel meteen in de verpakking te stoppen, maar als het om plastic gaat, kun je met wat extra tijd en kennis een heel eind komen.

Dus wat betekent dat als u de volgende keer wat restjes wilt opwarmen?

Hoe weet je of plastic veilig is voor de magnetron?

Gelukkig is het gemakkelijk te bepalen welke soorten plastic relatief veilig zijn voor de magnetron. Het eerste wat u moet doen is kijken of uw verpakking een etiket heeft dat geschikt is voor de magnetron. Als u er geen kunt vinden, controleer dan het nummer op de verpakking. Alle plastic producten zijn gelabeld met een nummer van 1 tot 7 voor recyclingdoeleinden.

Wat is het veiligste plastic om in de magnetron te doen?

Plastic met het cijfer 5 is het veiligst voor de magnetron - het is bestand tegen hoge hitte en trekt niet krom. Magnetron-veilig plastic bevat ook geen BPA, een chemische stof die schadelijk kan zijn voor onze gezondheid.

Welke kunststoffen mogen niet in de magnetron?

Vermijd plastic bakjes met het label 3, 6 of 7 - deze zijn nooit geschikt voor de magnetron. Plastic voor eenmalig gebruik is meestal een no-go voor de magnetron, en de meeste meeneemverpakkingen vallen in deze categorie. En als het plastic niet geëtiketteerd is of de container zichtbare schade heeft, is het ook in deze gevallen het veiligst om de magnetron over te slaan.