MasterChef Australia 2022

In navolging van het succes van MasterChef Australia en Celebrity MasterChef - waar in 2021 bekende gezichten op het scherm verschenen - zal het nieuwe seizoen in het teken staan van "foodies vs favourites".

In 2022 zal MasterChef Australia: Foodies Vs Favourites de terugkeer van voormalige deelnemers en winnaars zoals Julie Goodwin, Billie McKay en Tommy Pham.

In het nieuwe seizoen, dat rond Pasen op 18 april van start gaat, zullen 12 bekende namen en 12 ambitieuze chef-koks het tegen elkaar opnemen in de iconische keuken.

De juryleden Melissa Leong, Jock Zonfrillo en Andy Allen zullen ook weer van de partij zijn. Zij hebben de benijdenswaardige taak om elk gerecht te keuren en op smaak te brengen.

"Dit seizoen is absoluut geweldig," vertelt Melissa. "Twaalf deelnemers die hier al eerder waren, die de wereld in zijn gegaan en hun eigen zelfbeeld hebben bereikt in de wereld van eten - en dan 12 superfans die zijn opgegroeid met het kijken naar de show en die echt heel verfijnd zijn in wat ze kunnen bereiken. Dat is een interessante dynamiek.

"Ik denk dat de terugkerende deelnemers worden gestimuleerd door die stroom van nieuw bloed. En voor de gloednieuwe superfans geldt dat ze echt werken met mensen die hun helden zijn geweest en die ze graag willen zijn," voegt ze eraan toe.

"Je ziet veel ongelooflijk eten, je ziet veel persoonlijke, individuele stijlen die al heel vroeg worden aangeslagen, en dat is iets wat niet lang gebeurt bij mensen die hun identiteit in de keuken proberen te vinden. Het is echt een bewijs van de kwaliteit."