Voordelen van een Blender

Waarom heb ik een blender nodig? Is sap uit de blender gezonder? Wat zijn de voordelen van een blender? Zomaar een paar vragen die je kunt hebben bij de aanschaf van een blender. In dit artikel leggen we je uit wat de grootste voordelen van een blender zijn.

Een blender maakt het makkelijker om gezonder te eten

In een huishouden met kinderen - maar natuurlijk ook met volwassenen - kan het soms een hele uitdaging zijn om gezond te eten. We willen allemaal wel gezonder eten, maar het is vaak moeilijk om voldoende groenten en fruit in je dagelijkse dieet in te passen. Met een blender maak je van al die gezonde ingrediënten in een handomdraai de heerlijkste sappen, smoothies en purees.

Snel vruchtensap maken

Een beker vruchtensap bevat tot vijf stuks fruit. Hiermee voldoet u ruimschoots aan het advies van het voedingscentrum, want dat raadt minstens twee stuks fruit per dag aan. Wilt u toch voldoende fruit binnenkrijgen, dan is een blender hiervoor ideaal. De blender is een veelgebruikt apparaat voor het maken van lekkere vruchtensappen, omdat deze u veel werk uit handen neemt.

Nadat de blender zijn kunstjes heeft vertoond, worden de ingrediënten omgetoverd tot een smakelijke smoothie: een stevig vruchtensap vol goede vitaminen en pulp. Wilt u een gewoon vruchtensap, haal het mengsel dan door een zeef of kaasdoek om de pulp uit de drank te zeven.

Een smoothie uit de blender is gezond

Blenders worden vaak gebruikt voor het maken van smoothies. Een smoothie is vergelijkbaar met een vruchtensap, maar bevat naast het sap ook vezels en pulp. Het verschil tussen vruchtensap en een smoothie is dat een smoothie direct klaar is na het blenden, terwijl een vruchtensap nog gezeefd moet worden om de pulp uit het eindproduct te verwijderen. Het vruchtvlees is rijk aan vezels en dat is onder andere goed voor je darmen. Een smoothie is dus gezonder dan sap.

Je maakt zelf de beste milkshakes

Een milkshake is niet alleen een lekkere traktatie op een warme dag, het is ook een feestelijk dessert. Natuurlijk kun je een milkshake ook zonder blender maken. Maar waarom zou je? Een blender maakt het je zoveel makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is de blenderpot te vullen met ijs, melk en de nodige kruiden, zoals aardbei, banaan, en dan op de startknop van de blender te drukken. De blender zal alle ingrediënten razendsnel hakken en mixen. Laat de blender een paar seconden zijn werk doen en het eindresultaat zal een heerlijk verfrissende milkshake zijn.

Met een blender behoud je de voedingswaarde

Een salade staat bekend als een gezonde en voedzame maaltijd. Zeker als het doel is om zo puur, gezond en vezelrijk mogelijk te eten. Maar wist je dat groenten en fruit uit de blender ook hun voedingswaarde behouden?

Sterker nog, groenten uit de blender zijn gezonder dan rauwe groenten. Dit komt omdat de blender de celstructuur van de plant verpulvert. Hierdoor kan de maximale voedingswaarde door het lichaam worden opgenomen. En omdat de blender heel goed kan mixen, kun je er ook eiwitrijke ingrediënten aan toevoegen, zoals melk, yoghurt of skyr, voor nog meer voedingswaarde.

Je kunt bijna alles blenden

Een blender kan bijna alle soorten fruit en groenten hakken en pureren. Een goede blender kan zelfs hardere ingrediënten aan. Het hakken van ingrediënten zoals ijs of noten is dan ook geen uitdaging voor een degelijke blender, wat zeker een pluspunt is. Met een goede blender kun je zelf verse notenmelk maken.

Een blender bespaart tijd

Stel je voor dat je gezond wilt eten, maar dat je al die groenten, fruit en noten zelf moet snijden, hakken en pureren om een voedzaam gerecht te maken. Tegen de tijd dat je daarmee klaar bent, heb je waarschijnlijk geen trek meer of heb je al gekozen voor een bezorgmaaltijd. Een blender neemt je een hoop werk uit handen en zorgt ervoor dat je elke dag in een paar minuten een supergezonde, voedzame maaltijd kunt bereiden. Daar heb je elke dag profijt van.