Wat is een juicer?

Een sapcentrifuge is een keukenapparaat dat is ontworpen om sap te extraheren uit fruit en groenten. De meeste sapcentrifuges kunnen ook worden gebruikt om vruchtendranken te maken, en een sapcentrifuge van hoge kwaliteit kan een zeer nuttige toevoeging aan een keuken zijn.

Veel consumenten gaan sap persen omdat ze geloven dat het hun gezondheid ten goede komt doordat ze meer vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Bovendien is juicen snel en relatief gemakkelijk, vooral als u groenten en fruit klaarmaakt, zodat het een snelle maaltijd of snack kan zijn.

Hoewel vergelijkbaar met een blender, is een sapcentrifuge niet helemaal hetzelfde. Blenders kunnen worden gebruikt om smoothies en andere gemengde dranken te maken die alle delen van de groente of het fruit behouden, terwijl een sapcentrifuge sap extraheert en veel van de vezels van het product achterlaat. Er zijn eigenlijk twee soorten sapcentrifuges, ontworpen voor verschillende doeleinden, en sommige consumenten gebruiken beide. Veel keukenwinkels hebben een breed assortiment sapcentrifuges en blenders, en het personeel kan u helpen bij het kiezen van de juiste sapcentrifuge voor uw behoeften. Wees u ervan bewust dat een goede sapcentrifuge vrij duur kan zijn, want juicen is erg zwaar voor de motor, en een sapcentrifuge van hoge kwaliteit is gebouwd om lang mee te gaan. Als u een sapcentrifuge koopt die met messen of inzetstukken werkt, zoals een blender, informeer dan naar de vervangbaarheid, zodat u de messen kunt vervangen in plaats van de hele sapcentrifuge, als de messen versleten zijn of niet meer kunnen worden geslepen.

Een masticerende sapcentrifuge vermaalt het fruit en de groenten die erdoor worden geduwd, waarbij sap wordt gewonnen en ook wat vezels worden behouden. Veel masticerende sapcentrifuges kunnen ook worden gebruikt voor het maken van notenboters, gepureerd voedsel en fruitsorbets. Een masticating juicer is meestal traag, omdat hij zoveel mogelijk bruikbaar materiaal uit het voedsel haalt en sap produceert, in plaats van een gemengde drank zoals een smoothie. Deze sapcentrifuges zijn geschikt voor het maken van tarwegras- en wortelsap, twee populaire voedingssupplementen. Sommige consumenten beweren dat de kwaliteit van het sap beter is met een kauwende sapcentrifuge, hoewel het langer duurt.

Een centrifugale sapcentrifuge laat de messen op hoge snelheid ronddraaien. De messen lijken vaak op een rasp en zijn ontworpen om snel sap te extraheren, terwijl de pulp langs de achterkant van de sapcentrifuge naar een afvalcontainer wordt afgevoerd. De messen worden meestal afgedekt door een behuizing, met een opening om fruit en groenten door te voeren. Centrifuges zijn meer geschikt voor hele vruchten en groenten, en werken niet zo goed met bladgroenten. Het geproduceerde sap is over het algemeen licht en smakelijk, hoewel het niet zoveel vezels bevat als sap uit een kauwende sapcentrifuge.