Hoe kies je een staafmixer?

Leer hoe u een staafmixer kiest voordat u gaat winkelen. Deze eenvoudige handleiding voor het kopen van een blender helpt u de perfecte keukenhulp te vinden.

Een staafmixer is een absolute krachtpatser in de keuken die u kan helpen bij bijna elk gerecht, van hapjes tot desserts. Hoewel het misschien druk is in de keukenafdeling van uw supermarkt, is de aanschaf van het juiste model eenvoudig als u een paar factoren in overweging neemt. Volg deze tips en je hebt een duurzame, super veelzijdige staafmixer die elke cent waard is.

Waarom heb ik een staafmixer nodig?

Met een staafmixer (of dompelmixer) maak je soepen romiger, milkshakes schuimiger en mayonaise luchtiger - en dat alles sneller dan je een sneetje brood kunt roosteren. In feite zijn er eindeloos veel toepassingen voor dit keukengereedschap. Deze blenders zijn handig wanneer u hete dingen moet pureren, zoals soep of sauzen, omdat u ze direct in de pan kunt blenderen, zonder hete vloeistoffen in en uit een blender te moeten halen.

Staafmixer vs. Traditionele Blender

Het eerste waar u aan moet denken is of u de staafmixer gaat gebruiken ter vervanging van een aanrechtmixer. Staafmixers zijn lichter, makkelijker schoon te maken en nemen minder ruimte in de keuken in dan een klassieke blender, maar veel modellen zijn niet zo krachtig.

Hoewel veel staafmixers op de markt brengen dat ze ook ijs kunnen crushen, vinden wij traditionele staafmixers zoals deze het meest geschikt voor die taak. Een staafmixer met een sterke motor kan bevroren fruit doorsnijden, maar niet keiharde oppervlakken zoals ijsblokjes.

Snoer of Snoerloos

Heeft uw keuken veel stopcontacten of alleen dat ene stopcontact achter het koffiezetapparaat? Staafmixers zijn er zowel met snoer als zonder snoer. Draadloze modellen zijn meestal minder krachtig en werken het best voor gemakkelijk te mengen stoffen zoals zelfgemaakte mayonaise of glazuur.

Snelheid en kracht

De meeste budgetvriendelijke mixers hebben maar één of twee snelheidsstanden. Voor de meeste toepassingen heb je niet meer dan dat nodig. Als je van plan bent rauwe wortels of bevroren fruit te hakken, zoek dan een blender met een vermogen van 200 of 250 watt.

Is het gemakkelijk schoon te maken?

Sommige staafmixers kunnen in de vaatwasser worden afgewassen, terwijl andere specifiek met de hand moeten worden gewassen. Als makkelijk schoonmaken belangrijk voor je is, ga dan voor een vaatwasserbestendig hulpstuk en bespaar jezelf het schrobben.

Zijn er nog accessoires?

Een staafmixer is gemaakt om één ding te doen: mengen. Maar veel nieuwere modellen worden geleverd met hulpstukken die kunnen snijden als een keukenmachine of kloppen als een handmixer. Versies met meer accessoires kosten meer, en vervangen andere keukengadgets. Blenders zonder accessoires zijn het eenvoudigst te gebruiken en op te bergen.

Nu u weet waar u op moet letten, wordt het kiezen van een nieuwe blender een fluitje van een cent. Zodra u uw nieuwe keukenhulpprogramma hebt, blendt u een van onze favoriete recepten waarbij een staafmixer wordt gebruikt.